کمپوت آلبالو

آلبالو به ترکی گیلانار نامیده می شود. نمیدانم چرا گیلانار مرا یاد مادر بزرگ ها می اندازد شاید به خاطر اینکه میوه ی آلبالو برای من یادآورخصوصیاتی مثل  با طهارت، سیمای گشوده، زهد، دانه تسبیح، خاضع ، ملایم است  درست مثل  مادربزرگ خودم ما او را ” خان ننه” صدا می زدیم که همیشه تسبیح عقیق آلبالویی رنگی هم به دست داشت و با آن خاضعانه سلام و صلواتهایش را هدیه ی پیامبر (ص) و خاندان پاکش می کرد. خلاصه اینکه آلبالو با آن رنگ قرمز پر رنگش  درخشندگی و صیقلی بودن جلدش، ترش و شیرینی طعمش سبب شده است تا من به شخصه تقدسی به آلبالو بدهم که بیا و بپرس !  آلبالو و فرآورده های آن از خوشمزه ترین دسرها  به شمار می روند. یکی از روشهای استفاده از آلبالو   درست کردن کمپوت آن است  و آنهم به  شیوه ی علمی و سالم بدون مواد نگهدارنده و پاستوریزه  بطوریکه تاریخ انقضای  کمپوتها تا یکسال  ضمانت   شود.

روش تهیه:

kompot-albaloo1

آلبالوها را شسته و برگ و ساقه ها را از میوه جدا کنید.  سپس شربت کمپوت را تهیه کنید.

شربت کمپوت :

بسته به مذاق خودتان شیرینی و شکر شربت کمپوت را آماده کنید. من خودم طعم اصیل و ملس آلبالو را دوست دارم بنابراین شربت را زیاد شیرین نمی کنم. برای درست کردن شربت برای ۵ عدد شیشه ( مثلا شیشه ی بزرگ خیارشور یا سس ۴۲۵ گرمی ) دو لیوان  شکر و شش  لیتر آب می ریزم . شکر  و آب را مخلوط کرده  و روی حرارت ملایم می گذاریم تا یک جوش بخورد و شکر در آب حل شود. شیشه های تمیز را آماده کرده و داخل شیشه ها را با آلبالو پر کنید سپس شربت را روی آلبالوها می ریزیم تا کاملا روی آلبالو را شربت بگیرد. سپس درب شیشه ها را بسته و در قابلمه مناسب با اندازه شیشه ها بگذارید.  قابلمه را با آب تا لبالب پر کنید تا آب کاملا روی شیشه ها را بپوشاند. بعد روی حرارت قرار دهید.  آب کم کم جوشیده و تبخیر می شود  مراقب باشید حرارت را زیاد نکنید بلکه همان شعله متوسط گاز کافیست . اما به خاطر داشته باشید بعد از جوشیدن آب  شعله را کمتر کرده و  به همین حالت حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه کافیست تا کمپوت پخته و استرلیزه و پاستوریزه شود .

این هم از کمپوت آلبالوی ما   البته این شیوه را برای میوه های دیگر نیز می توانید به کار ببرید.  شاید بپرسید اگر شیشه ها شکست چه؟ بله امکان ترک برداشتن شیشه همیشه وجود دارد اما اگر برخی نکات را رعایت کنید احتمال شکستن شیشه به ۱ درصد خواهد رسید . چه نکاتی؟  یکی اینکه  شیشه ها را مناست دیگ یا قابلمه ای که دارید انتخاب کنید شیشه ها را  در قابلمه به یکدیگر نچسبانید ، آبی که در قابلمه می ریزید هم دما با شیشه ها باشد پس همان آب معمولی شیر بهتر است.  در اینصورت آب و شیشه کم کم روی شعله گاز با هم دما می شوند.

شیشه های کمپوت را می توانید تا شش ماه  در یخچال نگهداری کنید.

نوش جان و ایام به کام

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Replies to “کمپوت آلبالو”

  1. سلامًابًسرب را بزاريم سرد بشه ؟ يا گرما گرم بريزم رو البالو ؟ ايا موقع كه در قابلمه گذاشته شود با اب شير كه مي خواهيم بجوشانسم شيشه ها نميشكند؟ چون اب شربت جوش و اب شير سرد! ابن هارو توضيح ندادين

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*